Integritetspolicy

Vilka vi är

Vi är Carola & Lotta AB. Vår webbplatsadress är: https://www.carolaolotta.se.

Nedan information är en summering av hur vi i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR) lagrar och behandlar dina uppgifter.

Vilka personuppgifter vi samlar in och varför vi samlar in dem

Vi värnar om din personliga integritet och samlar inte in fler uppgifter än nödvändigt. Vi säljer eller vidare ger aldrig dina uppgifter till tredjepart utan rättslig grund. I samband med ett köp behandlas dina personuppgifter för att fullfölja avtalet med dig. Marknadsföring, kampanjer och liknande utskick sker efter samtycke från dig.

Webbutik

På vår hemsida finns en webbutik. Genom att handla hos Carola & Lottas Inredningsbutik accepterar du vår integritetspolicy och vår behandling av dina personuppgifter. När du handlar i webbutiken sparar vi följande personuppgifter (en personuppgift är all information som direkt eller indirekt kan hänföras till en fysisk person. ) för att kunna hantera din beställning samt svara på frågor relaterat till din order.

  • Förnamn
  • Efternamn
  • Fakturerings- och leveransadress
  • Telefonnummer
  • E-postadress
  • IP-adress
  • Köphistorik

Kommentarer

När besökare lämnar kommentarer på webbplatsen samlar vi in de uppgifter som visas i kommentarsformuläret samt besökarens ip-adress och user agent-sträng som hjälp för detektering av skräpmeddelanden.

En anonymiserad sträng som skapats utifrån din e-postadress (även kallat hash-värde) kan komma att sändas till tjänsten Gravatar för att avgöra om du finns registrerad där. Integritetspolicyn för tjänsten Gravatar finns att läsa här (extern-länk). När din kommentar har godkänts kommer din profilbild att visas publikt tillsammans med din kommentar.

Media

Om du laddar upp bilder till webbplatsen bör du undvika att ladda upp bilder där EXIF-data inkluderar data från GPS-lokalisering. Besökare till webbplatsen kan ladda ned och ta fram alla positioneringsuppgifter från bilder på webbplatsen.

Kontaktformulär

När du lämnar uppgifter via ett kontaktformulär på våran hemsida skickas de till oss via e-post samt sparas i vårt system. Vi delar inte med oss av uppgifterna du lämnat via ett kontaktformulär, annat än i de fall då din fråga eller kontakt uppenbart kräver det.

Cookie-filer

Enligt lag om elektronisk information ska besökare på en webbplats i integritetssyfte få information om att cookies används. En kaka (cookie) är en liten textfil som sparas på din dator eller mobila enhet för att ge tillgång till olika funktioner och hämtas därifrån vid senare besök på den aktuella webbplatsen. Om du använder våra tjänster förutsätter vi att du godkänner användningen av kakor. Det går att ställa in sin webbläsare så att den automatiskt nekar cookies. Om du väljer att neka kakor kan vi inte garanterat att hemsidan kommer att fungera fullt ut då vissa funktioner som listas nedan kräver kakor. Du kommer också att få frågan igen om du vill godkänna kakor. Mer information kan man hitta på Post och telestyrelsens hemsida (extern-länk).

Hur vi använder cookies

Om du lämnar en kommentar på vår webbplats kan du välja att spara ditt namn, din e-postadress och webbplatsadress i cookie-filer. Detta är för din bekvämlighet för att du inte ska behöva fylla i dessa uppgifter igen nästa gång du skriver en kommentar. Dessa cookie-filer gäller i ett år.

Om du har ett konto och loggar in på denna webbplats kommer vi att skapa en tillfällig cookie-fil för att kontrollera om din webbläsare accepterar cookie-filer. Denna cookie-fil innehåller ingen personligt identifierbar information och försvinner när du stänger din webbläsare.

När du loggar in kommer vi dessutom att skapa flera cookie-filer för att spara information om din inloggning och dina val för utformning av skärmlayouten. Cookie-filer för inloggning gäller i två dagar och cookie-filer för layoutval gäller i ett år. Om du kryssar i ”Kom ihåg mig” kommer din cookie att finnas kvar i två veckor. Om du loggar ut från ditt konto kommer cookie-filerna för inloggning att tas bort.

Om du redigerar eller publicerar en artikel kommer en extra cookie-fil att sparas i din webbläsare. Denna cookie-fil innehåller inga personuppgifter utan anger endast inläggs-ID för den artikel du just redigerade. Den gäller under 1 dygn.

Även vår e-handelsplattform Woocommerce sparar cookies för att butik, varukorg och kassa ska fungera smidigt för dig som handlar. Läs mer om Woocommerce cookies här.

Vi använder också kakor för att spara dina produkter som du lägger till i önskelistan. Detta för att du enkelt ska komma åt dem nästa gång du besöker våran webbplats.

Kakor används också för att tillhandahålla statisk och följa upp användningen av sajten. Informationen som samlas in använder vi oss av för att fortsätta utveckla och anpassa vår hemsida efter vad du är intresserad av. För webbanalys använder vi Google Analytics (som använder domännamnet google-analytics.com). Mer om hur Google använder kakor går att läsa här (extern-länk).

Nyhetsbrev

Har du valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev delas förnamn, efternamn och e-postadress med vår nyhetsbrevsleverantör. Detta för att kunna hålla dig uppdaterad med information och erbjudanden i marknadsföringssyfte.

Inbäddad innehåll från andra webbplatser

Artiklar på denna webbplats kan innehålla inbäddat innehåll (exempelvis videoklipp, bilder, artiklar o.s.v.). Inbäddat innehåll från andra webbplatser beter sig precis på samma sätt som om besökaren har besökt den andra webbplatsen.

Dessa webbplatser kan samla in uppgifter om dig, använda cookie-filer, bädda in ytterligare spårning från tredje part och övervaka din interaktion med sagda inbäddade innehåll, inklusive spårning av din interaktion med detta inbäddade innehåll om du har ett konto och är inloggad på webbplatsen i fråga.

Sociala medier

Vad det gäller uppgifter som användare frivilligt publicerar på Carola & Lottas sociala medier, och som respektive användare har möjlighet att ta bort utan Carola & Lottas inblandning, har Carola & Lotta inget ansvar att på eget initiativ gallra bort sådana uppgifter inom en viss tidsperiod.

Gällande uppgifter som behandlas för att administrera kundtävlingar kommer dessa att gallras bort inom tre månader från att tävlingen är avslutad.

Vilka vi delar dina data med

Vi kan komma att lämna ut dina personuppgifter till våra personuppgiftsbiträden, t.ex. bolag som arbetar med fakturaadministration, IT- och molntjänster eller frakt och leverans. I sådana fall ingås personuppgiftsbiträdesavtal som säkerställer att dina personuppgifter behandlas endast i enlighet med denna integritetspolicy. Vi säljer inte dina personuppgifter till tredje part.

Betalleverantör

Vid genomförande av köp, delas information med vår betalleverantör.

De betalleverantörer (betaltjänster) som vi använder oss av är: Payson Checkout. För mer information om Payson Checkout se deras sida om Integritet och säkerhet (extern-länk).

Fraktbolag

För att kunna leverera dina beställningar och slutföra vårt avtal måste vi dela med specifik information med fraktbolaget. Det som delas med fraktbolaget är förnamn, efternamn samt adressuppgifter för leverans. E-postadress och/eller mobilnummer kan även komma att delas med fraktbolaget för avisering.

Hur länge vi behåller era uppgifter

Om du handlar i vår webbutik lagras dina uppgifter så länge vi har en rättslig grund att behandla dina uppgifter, exempelvis för att fullfölja avtalet mellan oss eller för att efterleva en rättslig förpliktelse enligt exempelvis bokföringslagen.

Om du skriver en kommentar kommer kommentaren och dess metadata att sparas utan tidsgräns. Anledningen till detta är att vi behöver kunna hitta och godkänna uppföljningskommentarer automatiskt och inte lägga dem i kö för granskning.

För användare som registrerar sig på webbplatsen sparar vi även de personuppgifter de anger i sin användarprofil. Alla användare kan se, redigera eller radera sina personuppgifter när som helst (med undantaget att de inte kan ändra sitt användarnamn). Även webbplatsens administratörer kan se och redigera denna information.

Vilka rättigheter du har över dina data

Om du har ett konto, har skrivit några kommentarer eller har handlat saker från vår webbutik kan du begära en exportfil med de personuppgifter vi har om dig, inklusive alla uppgifter du har gett oss. Du kan också begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har om dig. Detta omfattar inte eventuella uppgifter som vi är tvungna att spara av administrativa, legala eller säkerhetsändamål. Du har också rätt att be oss uppdatera felaktig information eller komplettera information som är bristfällig.

Vart vi skickar dina uppgifter

Uppgifterna förvaras i e-handelsplattformen på servrar hos Loopia. Läs mer om deras serversäkerhet här. Skickar du e-postmeddelande till oss eller lägger en order i våran webbutik så kan uppgifter kanske komma att finnas på våran mailserver som finns placerad på datacenter inom EU.

Kommentarer från besökare kanske kontrolleras via en automatiserad tjänst för detektering av skräppost.

Personuppgiftsansvarig

Carola & Lotta AB är ansvarig för behandlingen av personuppgifter som du lämnat till oss som kund och ser till att reglerna efterföljs. Dina personuppgifter behandlas av oss för att kunna hantera din beställning om du handlar i våran webbutik samt i de tillfällen då du har önskat nyhetsbrev eller kampanjerbjudanden – för att kunna anpassa marknadsföringen åt dina individuella behov.

Hur vi skyddar din information

Vi använder oss av industristandarder som SSL/TLS och envägs hash-algoritmer för att lagra, behandla och kommunicera känslig information som exempelvis personuppgifter och lösenord på ett säkert sätt. SSL/TLS ser till att all data som skickas mellan en webbserver och webbläsare förblir privat och krypterad.

Tillägg och ändringar

Vi kan komma att göra tillägg eller ändringar i denna integritetspolicy. Om vi gör det kommer vi att publicera den uppdaterade policyn på vår hemsida. Om så sker så ber vi dig att noggrant läsa igenom den uppdaterade integritetspolicyn.

Vår kontaktinformation

För frågor om Carola & Lottas integritetspolicy, vänligen skicka ett e-postmeddelande till info@carolaolotta.se.